Furulund IIIVelkommen!

Furulund III ligger i Hekkveien 7, opp en bakke og rundt en sving fra Carl Berners plass i Oslo.

Vi har en sentral beliggenhet i et hyggelig nabolag, med god tilgang til offentlig transport og med mange fasiliteter like i nærheten.

Her på våre nettsider finnes mye informasjon om bygget vårt og om våre aktiviteter, til nytte for beboere og andre interesserte. Send oss gjerne en epost dersom det er informasjon du savner!

mvh Styret Furulund III

10 oktober 2006

Informasjon vedrørende rehabilitering av soilrørene

På generalforsamlingen 21.mars 2005 ble det enstemmig vedtatt å oppgradere soilrør og sluk. Dette nyhetsskrivet er for å informere beboere om status i forbindelse med denne rehabiliteringen.

Avløpsrørene fra kjøkken og fra toalett og sluk på badet skal utbedres, pluss alle slukene.

Metode

Rehabiliteringen skjer ved en ny metode, som gjør at det ikke er nødvendig å fjerne soilrørene eller bryte opp badene. Rørene renses først innvendig med høytrykks-spyler og blåses tørre. Deretter får rørene et nytt beskyttende belegg innvendig ved at en ”strømpe” av et spesielt materiale blåses opp i røret nedenfra (det er såkalte ”stakeluker” som kan åpnes i alle rørene). ”Strømpen” er innsatt med epoxylim som gjør at den fester seg til veggene i røret.

Etterpå føres det inn en liten robot som forsiktig banker strømpen tett til rørveggen og som retter ut ujevnheter og lignende slik at det blir en jevn og glatt flate innvendig. Rørene får dermed en utvidet levetid på nærmere 50 år til.

Mindre ubehag

Denne metoden gir vesentlig mindre ubehag for beboerne enn den gamle metoden da man fjernet rørene og erstattet dem med nye. Med den gamle metoden ville leiligheten vært uten bad og toalett i 4-5 uker. Med den nye metoden blir leiligheten uten bad og toalett i 4-5 dager. Verken gulvet i badet eller baderomsinteriøret behøver å brytes opp eller fjernes. Styret vil bidra med løsninger i de dagene beboerne må være uten bad og toalett.

Når vil rehabiliteringen utføres?

Rehabilitering av soilrørene er allerede startet opp i Furulund I, mens rehabilitering av Furulund II er planlagt startet i januar 2007. For vår del i Furulund III er oppstart planlagt til mars 2007 (mest sannsynlig uke 11 / 12.mars). Tidsplanen kan endres avhengig av fremdrift og kapasitet hos firmaet som skal foreta rehabiliteringen.
Rehabiliteringen er estimert til å vare i 15 uker, det betyr at arbeidet vil pågå til ca midten av juni 2007.

Arbeidet vil bli ledet av ”Borettslag og sameie consult – BSC AS” ved daglig leder Frode Berntzen.

Hvordan utføres rehabiliteringen?

Under rehabiliteringen vil det hele tiden være mulig å bruke enten kjøkkenet eller badet. Det betyr at når de rehabiliterer kjøkkenstammen (dvs. soilrøret til alle kjøkken i leiligheter som ligger over hverandre fra 1.-9- etasje, for eksempel 01-leilighetene), er badet fult anvendelig. Når rehabilitering av badestammen foregår, er kjøkkenet helt i orden og kan brukes som normalt. I alle helger vil både kjøkken og bad vil være fullt funksjonelle. Arbeid pågår bare mandag-fredag. Organiseringen av rehabiliteringen er tatt med hensyn til at arbeidet skal være til minst mulig sjenanse for beboerne.

Kostnad

Som informert på generalforsamlingen er denne metoden vesentlig rimeligere, enn ved å erstatte rørene med nye. Totalkostnadene er beregnet til ca 2–2,5 MNOK. Den gamle metoden ville ha kostet ca 10 MNOK.

Oppussing av bad

I tilknytning til utbedringen av røropplegget vil det være mulighet for å rehabilitere badet. BSC anbefaler å vente med oppussing av baderom til utbedringen av soilrørene og slukene er sluttført. BSC vil komme med tilbud på baderomsløsninger. Mer informasjon vedrørende dette vil komme senere i regi av BSC. Det vil med stor sannsynlighet informert om dette i et fellesmøte. Beboere står også naturligvis fritt til å velge leverandør selv ved oppussing av bad.

Informasjon

BSC vil holde et allmøte en måned før rehabiliteringen starter. Ca to uker før arbeidet begynner vil de varsle ved å henge opp info på dørene. En uke før arbeidet begynner vil BSC gå på kartleggingsbefaring og sjekker alle sluk i alle leiligheter. BSC samler også inn nøkler til leilighetene de skal inn i. BSC har et eget sikkerhetssystem der det festes et kort til hver nøkkel og så får beboerne også et tilsvarende kort som er kvitteringen. Nøklene leveres tilbake kun mot framvisning av kortet, slik at nøklene ikke havner i feil hender.

TT-teknikk påtar seg HMS-ansvaret for arbeidene.


Med vennlig hilsen
Styret Furulund III
v/ Styreleder André Nygård

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar